Udgivelser

ALVERDENS SPØRGSMÅL OM FISK

ALVERDENS SPØRGSMÅL OM FISK er en sjov og underholdende bog, der svarer på spørgsmål om fisk. Spørgsmål, som børn ville stille dem. Hvorfor har fisk ikke øjenbryn? Hvorfor laver de så lange lorte? Hvorfor har de egentlig ikke tøj på?

Bogen er både flot, underholdende og meget lærerig. Alle de spøjse spørgsmål forklares med lærerige fakta om fisks anatomi og egenskaber. Desuden gives mange sjove eksempler på interessante opdagelser om fisk, eksempelvis at fisk kan høre forskel på klassisk musik og lære at genkende ansigter.

Bogen anbefales til børn i alderen 8-12.

Farverige illustrationer

De farverige, venlige og underholdende illustrationer er udarbejdet af Christina Elvira Godsk, som til dagligt arbejder som både kunstner og børnekunstformidler.

Hvem frygter døden; silhuet; hbo; nnedi okorafor; ya

HVEM FRYGTER DØDEN

I det post-apokalyptiske Afrika har en kvinde ikke blot overlevet sin landsbys udslettelse, men også en grufuld voldtægt. Modløs vandrer hun ud i ørkenen for at finde sin død. Men i stedet for at dø, føder hun et barn. En lille pige, hvis hår og hud har samme farve som ørkenens sand - Onyesonwu. Et navn som på det ældgamle sprog betyder Hvem frygter døden.
 

‘Hvem frygter døden’ er noget så sjældent som afrikansk fantasy. En unik og spændende bog, som har vundet utalligepriser verden over, bl.a. World Fantasy Award for Best Fantasy Novel (2011) .

 

Kommende HBO-serie
Romanen danner desuden grundlag for en kommende HBO-tv-serie i med George R. R. Martin (forfatter til GAME OF THRONES) som executive producer.executive producer. Serien forventes færdig i 2019.

Silhuet, ingen sommerfugle i marts, ungdom, ungdomsroman, socialrealisme

INGEN SOMMERFUGLE I MARTS

INGEN SOMMERFUGLE I MARTS er en barsk, men overbevisende skildring om unge på kanten af samfundet.

Vi følger Nicklas i årene fra 8 til 16 år, og oplever hvordan hans liv forandres efter storebrorens pludselige død i et trafikuheld. Familietrygheden forsvinder, da moren finder en ny kæreste og faren begynder at drikke. Nicklas søger derfor et nyt tilhørsforhold, som han finder blandt skolens hårdeste drenge.

Bogen anbefales særligt til 7-9. klassetrin.

Om forfatteren:
Helle Kaare Lindberg er uddannet folkeskolelærer og debuterer med denne ungdomsroman efter et langt lærerliv, hvor hun ofte har måtte kæmpe for de 'skæve' børns sag. I hendes arbejde hun fået bred indsigt i forskellige skæbner og familiekonstellationer, som på mange måder er en stor inspirationskilde til hendes skriverier. Sagt på en anden måde, så skriver Helle Kaare Lindberg om det, hun ved mest om. Nemlig børn/unge på kanten.

#moderneeventyr; noveller; silhuet; eventyr

#MODERNEEVENTYR

De bedste eventyr er alle oprindeligt skrevet i en tid fjern fra vores egen. Alligevel læser vi dem med glæde igen og igen, fordi temaerne for eventyrenes handling er eviggyldige. 

Men hvad nu hvis eventyrene var skrevet i dag? Hvordan ville Kejserens klæder se ud? Hvordan ville man genkende en rigtig prinsesse? Hvilket socialt medie ville Snehvides onde stedmor spejle sig i?

Få svarene ved at genlæse disse klassiske eventyr skrevet i moderne tid:

SNEHVIDE af Nicole Boyle Rødtnes
DEN GRIMME ÆLLING af Lea K. E. Landgreen
ALICE I EVENTYRLAND af Beatrix M. G. Nielsen
DET ER GANSKE VIST af Maja Møller
HISTORIEN OM EN MODER af A.Silvestri
KEJSERENS NYE KLÆDER af Jacob F. H. Petersen
PRINSESSEN PÅ ÆRTEN af Lars Ahn
DEN LILLE PIGE MED SVOVLSTIKKERNE af Tenna Vagner
SVINEDRENGEN af Annette Skibby
TOMMELISE af Sigrid Groth Nielsen 


Anbefales fra 12+

Mørke kræfter, silhuet, christian engkilde, ungdomsbog, skygger i mørket

MØRKE KRÆFTER

MØRKE KRÆFTER er sidste bog i serien om Sebastian, Caroline og Thomas og deres kamp mod mørkets skygger.

De tre venner er begyndt til konfirmationsforberedelse, men dagligdagen bliver endnu engang afbrudt, da en dæmon er løs i byen. Imens er museumsdirektør Botved i gang med en ny plan som skal bevise hans teorier om det hinsides. Trilogien afsluttes med en endegyldig kamp mellem gode og mørke kræfter.

Genren er spænding; spøgelser og mystik, men handler i høj grad også om udfordringerne ved at være blind, venskab, forelskelse og teenageliv.  

Anbefales til unge i alderen 11-14.

En cirkel af blod, silhuet, christian engkilde, ungdomsbog, skygger i mørket

EN CIRKEL AF BLOD

EN CIRKEL AF BLOD er fortsættelsen til SKYGGER I MØRKET og anden del af Christian Engkildes spændende gysertrilogi.

Bogen starter kort efter slutningen af første bog, hvor Sebastian og den blinde Thomas måtte kæmpe en hård kamp mod den beskyttende ånd Håkon og den vandvittige museumsinspektør Botved. Sebastian har som følge af kampen, måske permanent, mistet synet på begge øjne.

Det meste af handlingen foregår på hospitalet, hvor også klassekammeraten Caroline er indlagt med sit brækkede ben. 

På hospitalet dukker nye skygger op, og det virker til at en pige er blevet besat. De tre unge får derfor om muligt endnu flere udfordringer i denne anden del af historien.

Genren er spænding; spøgelser og mystik, men handler i høj grad også om udfordringerne ved at være blind, venskab, forelskelse og teenageliv. 


Anbefales til unge i alderen 11-14.

Skygger i mørket; christian engkilde, silhuet

SKYGGER I MØRKET

I bogen følger vi Sebastian; en almindelig dreng i 7. klasse, som spiller fodbold med vennerne, laver sjov i klassen og kigger efter Caroline. Men en dag starter Thomas i klassen. Den nye dreng i klassen er blind, og mens et ufrivilligt venskab opbygges mellem de to, begynder der at ske meget underlige ting på skolen.

Historien handler om spøgelser og mystik, men også om at finde sig selv og kunne navigere i skoletræthed, forelskelse, forældrenes forventninger, og ikke mindst vennernes accept.

 

Anbefales til unge i alderen 11-14.

 

Bogens forside er illustreret af Nathascha Friis og forestiller umiddelbart de tre hovedpersoner med en mørk baggrund - Men holdes bogen i den rigtige vinkel dukker en mystisk skygge op i mørket!                    
 

VOKSNE - EN FAKTABOG TIL BØRN

VOKSNE - En faktabog til børn

En sjov fagbog til børn om planetens mærkeligste dyr: Voksne! 

Med afsnit om eksempelvis størrelse, sanser, føde, arbejde, kommunikation og kropssprog.


Bogen er rigt illustreret af Jakob Kramer.

 

 

Sku ikke hunden på hårene

SKU IKKE HUNDEN PÅ HÅRENE

- og 10 andre noveller om ordsprog

Antologien består af 11 noveller, som hver især er centreret om et ordsprog eller en talemåde.

Den gennemgående genre er spænding/ gys. Hver novelle er forsynet med et gyser-barometer, så læseren advares på forhånd.

 

Antologien er ikke for de mindre børn, men anbefales fra 12+.

 

Indhold:

A. Silvestri - "Klæder skaber folk"
Annette Skibby - "Den der ler sidst"
Flemming Johansen - "Utak er verdens løn"
Francesca Kurtain - "Blind høne kan også finde korn"
Gudrun Østergaard - "Man skal ikke skue hunden på hårene"
Maria Kjær-Madsen - "Med ondt skal ondt fordrives"
Michael Ganz Andersen - "Det stille vand har den dybe grund"
Nikolaj Johansen - "Hvor ådslet er..."
Pernille Grand Moestrup - "Farlig er den, der intet har at miste"
Sofie Boysen - "At slå tiden ihjel"
Susanne Thrane - "Lige børn leger bedst"

Eliksiren; Kristoffer Jacob Andersen; Silhuet

ELIKSIREN

ELIKSIREN er skrevet af Kristoffer Jacob Andersens og meget rigt illustreret af Natascha Friis.

I bogen følger vi den 16-årige Helene, hvis liv på gaden er alt andet end magisk.  En dag møder hun den mystiske Laurits, som er overbevist om at Helene har særlige evner. Helene er skeptisk, men i takt med at uforklarlige ting sker, begynder hun langsomt at tro på Laurits.

Bogens mange visuelle detaljer og illustrationer bør fange selv de mest læsetrætte unge.

Eliksiren er ikke for de mindre børn, men anbefales fra 12+.

Om forfatteren:

Kristoffer Jacob Andersen har skrevet ungdomslitteratur siden 2011 og har udgivet en række bøger og noveller. Han er en mester i at skrive både gys og humor, som rammer et ungt publikum. Historierne er altid utrolig opfindsomme og sproget meget levende.