Udgivelser

Sofasurfer; Helle Kaare Lindberg; SIlhuet; YA; Hjemløs

SOFASURFER

17-årige Jonas har ingen fast bopæl. Hver dag bliver en kamp om et nyt sted at sove. Det er ikke altid lige let, når ens mor er psykisk syg, når kærestens far er et røvhul, og man rager uklar med sin bedste ven, Mike, der er kendt for at knuse knæskaller. En dag da Jonas kommer til at smadre Mikes bil, kommer han i store økonomiske problemer. Situationen er helt uoverskuelig, så nu er spørgsmålet, hvor langt han vil gå for at ska<affe pengene ...

Sofasurfer er en samfundskritisk YA-roman om unge hjemløse. Et stigende antal unge lever som ‘skjulte hjemløse’ også kaldet sofasurfere. De lever en omtumlet tilværelse hos familie og venner, men efterhånden opslides dette netværk, så de tvinges på gaden. Der kan være forskellige årsager til, at man ender som hjemløs, men fælles for mange af dem er en problematisk baggage hvad angår barndom, skole, misbrug o.lign.

Bogen er illustreret af NIna Broen, som med sine unikke og fantastiske tegninger giver bogen den helt rigtige stemning.

Påskejagten; Ivan Larsen; Læs let, gys,

PÅSKEJAGTEN

Noget er helt galt i hønsehuset. Alle æggene er væk! Hvem har taget dem? Er det mon ræven eller den dumme rotte? Eller er det noget langt, langt værre?

Selvlæsningsbog for børn som godt kan lide et godt grin krydret med et lille gys.
Lix: 10

Pandora; Sandstorm; Silhuet; YA; Christian Engkilde

PANDORA - Sandstorm

Alt går galt, da Pandora og Alexander tager på skrottertur i ruinerne fra den gamle verden. Pandora og Alexander tages til fange af en gruppe Fixere, og snart tegner der siget dystert billede af de to venners fremtid. Hvilken skæbne venter dem, og hvad bruger Fixerne de andre kidnappede børn til? For at finde svaret kaster Pandora sig ud på en rejse, hvor udfordringerne er større end noget, hun har oplevet før. Hun må forlade sineelskede bjerge og møde en ny verden, der er spiret frem, efter at supervulkanen Toba ødelagde alt 31 år tidligere.

“Det, der engang havde været et tætbefolket, frodigt landbrugsområde, lå nu hen uden det mindste tegn på menneskeliv. Alle bygninger, Pandora så, lå i ruiner, markerne var forvandlet til vildtvoksende natur, og de asfalterede veje skar sig som dybe ar hen over jordens overflade. Et sted derude var Alexander på vej væk fra hende.”

SANDSTORM er andet bind i PANDORA-serien

Tudsen Tue; Silhuet; Anette Wilhjelm Jahn; Nina Broen; eventyr

TUDSEN TUE

Det starter som en rigtig øv-dag for Anna på otte år. Mia og Frida vil ikke lege henne i skolen, og hjemme på vejen må hun heller ikke være med. Så har hun heldigvis sit gode legehus hjemme i haven, hvor hun kan være i fred. Men da hun står og rører i gryden på sit lille komfur, rækker hun ud efter en skål i vindueskarmen og kommer i stedet til at gribe fat om en ækel, klam skrubtudse. Hun slipper den. Den falder tungt på gulvet, sidder dernede med alle sine vorter, en hals som flaprer ulækkert og et par store, rullende øjne, og glor op på hende. 

Hun kan kun komme ud, hvis hun tør gå tæt forbi tudsens bævrende krop. Og hvad nu, hvis den pludselig hopper op i hovedet på hende? Anna tør ikke bevæge sig. Netop da åbner den lede tudse sin skæve, vortede mund og spørger, om hun har lyst til at høre et eventyr… Og det bliver starten på et hemmeligt venskab.

Tudsen Tue er skabt af Anette Wilhjelm Jahn og er vokset ud af en børneteaterforestilling. 

Du kan læse mere om forestillingen bag bogen samt finde undervisningsmateriale m.m. her: https://www.jahnstory.dk/tudsentue

Bogen er illustreret af: Nina Broen

Aldrig for altid; Silhuet; sugardating; Helle kaare lindberg; YA

ALDRIG FOR ALTID

”Jeg har virkelig glædet mig til at møde dig,” siger han og smiler. Hun tager en slurk af champagnen. Hænderne ryster omkring glasset. Der er alligevel stor forskel på virkeligheden og på nettet, når det kommer til dates."

ALDRIG FOR ALTID er en tankevækkende fortælling om 16-årige Tilde, der fristes til at sælge nøgenbilleder på nettet. Selvom pengene er gode, er det ikke nok,og hun forvilder sig ud i et grænseland, hvor hun ikke længere kender sig selv

Pandora; Vulkanvinter; Silhuet; Christian Engkilde; YA

PANDORA - Vulkanvinter

I det sydlige Asien går en supervulkan i udbrud og udløser voldsomme klimaændringer over hele Jorden. Civilisationen bukker under, og kun få formår at overleve den bølge af naturkatastrofer, som følger efter udbruddet.

30 år efter udbruddet har de overlevende forsøgt at skabe sig et nyt liv i ruinerne af den gamle verden, men det er ikke let i en verden, hvor den stærkeste har ret og få sidder på magten.
Pandora er sytten år gammel og bor med sin far oppe i bjergene. De lever et simpelt liv, langt fra ødelæggelserne omkring dem. Men da Pandoras far tvinges væk for at arbejde som læge for en lokal krigsherre, beslutter Pandora sig for at rejse ud i en ukendt verden for at befri ham. En verden, som møder hende med mistro, løgn og vold, men hvor hun også møder venskab og kærlighed, hvor hun mindst venter det.

VULKANVINTER er første bind i PANDORA-serien.

basismagi; Silhuet; katrine Skovgaard; YA

BASISMAGI C

Efter Signes kemibog forvandler sig til en lærebog i magiens kunst, åbnes en dør til en forunderlig magisk verden. Pludselig er Signe ikke bare en normal gymnasiepige, men tilbydes en plads på den magiske skole Grævlingsholm, hvor hun møder nye venner og undervises i magiske besværgelser, alkymi og eliksirer. Men magi har konsekvenser, og inden Signe får set sig om, må hun kæmpe for at redde sin mor, sine venner og sig selv fra kræfter, hun kun lige er begyndt at forstå. 

BASISMAGI C er Katrine Skovgaards debutroman.

Føniks; Den udødelige; Silhuet; Natali S. Dueholm; YA

FØNIKS - Den udødelige

Peaceton er et farligt sted, hvor kriminelle bander har overtaget store dele af byen. Så da Alex en dag skyder genvej gennem et farligt kvarter, bliver hun skudt - og dør.
Da Alex vågner igen, er hun overbevist om, at det må have været en drøm, for hun er jo stadig levende.
Det eneste problem er bare... at det sker igen!

I 'FØNIKS - DEN UDØDELIGE' lærer Alex at superkræfter ikke automatisk gør en til en superhelt, men det gør bestemt ikke bogen mindre spændende!

Elna

Elna elsker dyr; Silhuet; Ane Gudrun; Elna Silhuet; Ane Gudrun; Elna; Elna møder en krabbe Silhuet; Ane Gudrun; Elna; Elna vil have æbler Silhuet; Ane Gudrun; Elna; Elna er en sneengel
Elna holder fest; Silhuet; Ane Gudrun; Elna Silhuet; Ane Gudrun; Elna; Elna drager ud Silhuet; Ane Gudrun; Elna; Elna ser et pindsvin Silhuet; Ane Gudrun; Elna; Elna tryller i regnen

Mød Elna! Denne skønne lille pige, som er skabt af Ane Gudrun.

Elna-bøgerne er søde og sjove bøger til børn i alderen 2-5 år. I hver bog følger vi Elna, som oplever naturen og verden på sin helt egen måde.

Ønsker du din egen strikket Elna-dukke? Find opskriften her http://anegudrun.dk/elna-strikkeopskrift/

 

 

A-Town; Silhuet; Helle Kaare Lindberg; YA

A-TOWN

"Inderst inde ville hun ønske, at hun turde tude det hele ud og lade sig trøste ligesom et almindeligt barn. Men sådan fungerer det bare ikke, for de fleste voksne er ikke til at stole på, når det kommer til stykket."

Mille vokser op i en familie med massivt omsorgssvigt. Da hendes mor dør af kræft forsvinder ethvert håb. Og dog. Et tilfældigt møde i skoven ændrer alt, og Milles liv tager en uventet drejning.A-TOWN er en barsk, men rørende skildring af en pige, der er villig til at ofre alt i kærlighedens navn.

A-Town giver en stemme til de børn, der lever under meget dårlige forhold i Danmark og som desværre indimellem drukner i systemet.

ALVERDENS SPØRGSMÅL OM FISK

ALVERDENS SPØRGSMÅL OM FISK er en sjov og underholdende bog, der svarer på spørgsmål om fisk. Spørgsmål, som børn ville stille dem. Hvorfor har fisk ikke øjenbryn? Hvorfor laver de så lange lorte? Hvorfor har de egentlig ikke tøj på?

Bogen er både flot, underholdende og meget lærerig. Alle de spøjse spørgsmål forklares med lærerige fakta om fisks anatomi og egenskaber. Desuden gives mange sjove eksempler på interessante opdagelser om fisk, eksempelvis at fisk kan høre forskel på klassisk musik og lære at genkende ansigter.

Bogen anbefales til børn i alderen 8-12.

Farverige illustrationer

De farverige, venlige og underholdende illustrationer er udarbejdet af Christina Elvira Godsk, som til dagligt arbejder som både kunstner og børnekunstformidler.

Hvem frygter døden; silhuet; hbo; nnedi okorafor; ya

HVEM FRYGTER DØDEN

I det post-apokalyptiske Afrika har en kvinde ikke blot overlevet sin landsbys udslettelse, men også en grufuld voldtægt. Modløs vandrer hun ud i ørkenen for at finde sin død. Men i stedet for at dø, føder hun et barn. En lille pige, hvis hår og hud har samme farve som ørkenens sand - Onyesonwu. Et navn som på det ældgamle sprog betyder Hvem frygter døden.
 

‘Hvem frygter døden’ er noget så sjældent som afrikansk fantasy. En unik og spændende bog, som har vundet utalligepriser verden over, bl.a. World Fantasy Award for Best Fantasy Novel (2011) .

 

Kommende HBO-serie
Romanen danner desuden grundlag for en kommende HBO-tv-serie i med George R. R. Martin (forfatter til GAME OF THRONES) som executive producer.executive producer. Serien forventes færdig i 2019.

Silhuet, ingen sommerfugle i marts, ungdom, ungdomsroman, socialrealisme

INGEN SOMMERFUGLE I MARTS

INGEN SOMMERFUGLE I MARTS er en barsk, men overbevisende skildring om unge på kanten af samfundet.

Vi følger Nicklas i årene fra 8 til 16 år, og oplever hvordan hans liv forandres efter storebrorens pludselige død i et trafikuheld. Familietrygheden forsvinder, da moren finder en ny kæreste og faren begynder at drikke. Nicklas søger derfor et nyt tilhørsforhold, som han finder blandt skolens hårdeste drenge.

Bogen anbefales særligt til 7-9. klassetrin.

Om forfatteren:
Helle Kaare Lindberg er uddannet folkeskolelærer og debuterer med denne ungdomsroman efter et langt lærerliv, hvor hun ofte har måtte kæmpe for de 'skæve' børns sag. I hendes arbejde hun fået bred indsigt i forskellige skæbner og familiekonstellationer, som på mange måder er en stor inspirationskilde til hendes skriverier. Sagt på en anden måde, så skriver Helle Kaare Lindberg om det, hun ved mest om. Nemlig børn/unge på kanten.

#moderneeventyr; noveller; silhuet; eventyr

#MODERNEEVENTYR

De bedste eventyr er alle oprindeligt skrevet i en tid fjern fra vores egen. Alligevel læser vi dem med glæde igen og igen, fordi temaerne for eventyrenes handling er eviggyldige. 

Men hvad nu hvis eventyrene var skrevet i dag? Hvordan ville Kejserens klæder se ud? Hvordan ville man genkende en rigtig prinsesse? Hvilket socialt medie ville Snehvides onde stedmor spejle sig i?

Få svarene ved at genlæse disse klassiske eventyr skrevet i moderne tid:

SNEHVIDE af Nicole Boyle Rødtnes
DEN GRIMME ÆLLING af Lea K. E. Landgreen
ALICE I EVENTYRLAND af Beatrix M. G. Nielsen
DET ER GANSKE VIST af Maja Møller
HISTORIEN OM EN MODER af A.Silvestri
KEJSERENS NYE KLÆDER af Jacob F. H. Petersen
PRINSESSEN PÅ ÆRTEN af Lars Ahn
DEN LILLE PIGE MED SVOVLSTIKKERNE af Tenna Vagner
SVINEDRENGEN af Annette Skibby
TOMMELISE af Sigrid Groth Nielsen 


Anbefales fra 12+

Mørke kræfter, silhuet, christian engkilde, ungdomsbog, skygger i mørket

MØRKE KRÆFTER

MØRKE KRÆFTER er sidste bog i serien om Sebastian, Caroline og Thomas og deres kamp mod mørkets skygger.

De tre venner er begyndt til konfirmationsforberedelse, men dagligdagen bliver endnu engang afbrudt, da en dæmon er løs i byen. Imens er museumsdirektør Botved i gang med en ny plan som skal bevise hans teorier om det hinsides. Trilogien afsluttes med en endegyldig kamp mellem gode og mørke kræfter.

Genren er spænding; spøgelser og mystik, men handler i høj grad også om udfordringerne ved at være blind, venskab, forelskelse og teenageliv.  

Anbefales til unge i alderen 11-14.

En cirkel af blod, silhuet, christian engkilde, ungdomsbog, skygger i mørket

EN CIRKEL AF BLOD

EN CIRKEL AF BLOD er fortsættelsen til SKYGGER I MØRKET og anden del af Christian Engkildes spændende gysertrilogi.

Bogen starter kort efter slutningen af første bog, hvor Sebastian og den blinde Thomas måtte kæmpe en hård kamp mod den beskyttende ånd Håkon og den vandvittige museumsinspektør Botved. Sebastian har som følge af kampen, måske permanent, mistet synet på begge øjne.

Det meste af handlingen foregår på hospitalet, hvor også klassekammeraten Caroline er indlagt med sit brækkede ben. 

På hospitalet dukker nye skygger op, og det virker til at en pige er blevet besat. De tre unge får derfor om muligt endnu flere udfordringer i denne anden del af historien.

Genren er spænding; spøgelser og mystik, men handler i høj grad også om udfordringerne ved at være blind, venskab, forelskelse og teenageliv. 


Anbefales til unge i alderen 11-14.

Skygger i mørket; christian engkilde, silhuet

SKYGGER I MØRKET

I bogen følger vi Sebastian; en almindelig dreng i 7. klasse, som spiller fodbold med vennerne, laver sjov i klassen og kigger efter Caroline. Men en dag starter Thomas i klassen. Den nye dreng i klassen er blind, og mens et ufrivilligt venskab opbygges mellem de to, begynder der at ske meget underlige ting på skolen.

Historien handler om spøgelser og mystik, men også om at finde sig selv og kunne navigere i skoletræthed, forelskelse, forældrenes forventninger, og ikke mindst vennernes accept.

 

Anbefales til unge i alderen 11-14.

 

Bogens forside er illustreret af Nathascha Friis og forestiller umiddelbart de tre hovedpersoner med en mørk baggrund - Men holdes bogen i den rigtige vinkel dukker en mystisk skygge op i mørket!                    
 

VOKSNE - EN FAKTABOG TIL BØRN

VOKSNE - En faktabog til børn

En sjov fagbog til børn om planetens mærkeligste dyr: Voksne! 

Med afsnit om eksempelvis størrelse, sanser, føde, arbejde, kommunikation og kropssprog.


Bogen er rigt illustreret af Jakob Kramer.

 

 

Sku ikke hunden på hårene

SKU IKKE HUNDEN PÅ HÅRENE

- og 10 andre noveller om ordsprog

Antologien består af 11 noveller, som hver især er centreret om et ordsprog eller en talemåde.

Den gennemgående genre er spænding/ gys. Hver novelle er forsynet med et gyser-barometer, så læseren advares på forhånd.

 

Antologien er ikke for de mindre børn, men anbefales fra 12+.

 

Indhold:

A. Silvestri - "Klæder skaber folk"
Annette Skibby - "Den der ler sidst"
Flemming Johansen - "Utak er verdens løn"
Francesca Kurtain - "Blind høne kan også finde korn"
Gudrun Østergaard - "Man skal ikke skue hunden på hårene"
Maria Kjær-Madsen - "Med ondt skal ondt fordrives"
Michael Ganz Andersen - "Det stille vand har den dybe grund"
Nikolaj Johansen - "Hvor ådslet er..."
Pernille Grand Moestrup - "Farlig er den, der intet har at miste"
Sofie Boysen - "At slå tiden ihjel"
Susanne Thrane - "Lige børn leger bedst"

Eliksiren; Kristoffer Jacob Andersen; Silhuet

ELIKSIREN

ELIKSIREN er skrevet af Kristoffer Jacob Andersens og meget rigt illustreret af Natascha Friis.

I bogen følger vi den 16-årige Helene, hvis liv på gaden er alt andet end magisk.  En dag møder hun den mystiske Laurits, som er overbevist om at Helene har særlige evner. Helene er skeptisk, men i takt med at uforklarlige ting sker, begynder hun langsomt at tro på Laurits.

Bogens mange visuelle detaljer og illustrationer bør fange selv de mest læsetrætte unge.

Eliksiren er ikke for de mindre børn, men anbefales fra 12+.

Om forfatteren:

Kristoffer Jacob Andersen har skrevet ungdomslitteratur siden 2011 og har udgivet en række bøger og noveller. Han er en mester i at skrive både gys og humor, som rammer et ungt publikum. Historierne er altid utrolig opfindsomme og sproget meget levende.